Velkommen til LPUs hjemmesider
Lørenskog Pensjonistuniversitet (LPU) ble stiftet 31.01.2001, og har til formål å gi pensjonister og andre over 60 år muligheter til å videreutvikle sine kunnskaper ved å tilby foredrag og kurs om varierte emner, samt kulturreiser og besøk til teatre og andre kulturinstitusjoner. LPU skal være et forum for utveksling av kunnskaper og for menneskelig kontakt. LPU skal søke å bidra til et kulturelt rikere Lørenskog. Les mer om LPU HER!  Print ut et informasjonsark HER!
  NYHETER....


Tredje møte på høsten er onsdag den 20. desember.  Tidligere kulturredaktør i NRK, Agnes Moxnes holder foredrag om "Historien om nasjonalmuseet, Munchmuseet og kunstsiloen i Kristiansand"

Påmeldinger på kurs (historieseminar, språkkurs osv) og turer kan gjøres via Skjemaer

E-post vil bli sendt ut i forkant av foredragsmøter
.Les referatet fra siste foredragsmøte  HER!

Årsmøte 2023:


Besøk Ibsenmuseet.

 

28 medlemmer av Lørenskog Pensjonistuniversitet besøkte 20.11.23 Ibsenmuseet, Oslo.

 

Gruppen ble ved ankomst delt inn i to grupper, og med hver sin flinke omviser tatt med til Ibsens leilighet, Ibsens teatersal og Ibsenutstillingen.

Leiligheten innehar originale møbler, inventar og farger. Teatersalen viste to forestillinger før den måtte stenge av økonomiske årsaker, men planlegges nå åpnet igjen. Utstillingen i 2. etasje er ny av året og gjengir tekster fra Ibsens teaterstykker og viser en video. Besøket var meget vellykket.


   

23 medlemmer gikk videre til Pascal Cafe og Restaurant. Der var lunsj og kaker forhåndsbestilt, etter ønske fra den enkelte. Det var dekket to langbord innerst i lokalet, og servitøren var kjapt på plass for å bistå oss med drikke og mat. Medlemmene virket veldig fornøyde med både mat og servering.

 

Konklusjon: Det anbefales flere tilsvarende ettermiddagsturer.

 

Administrativt ansvarlig for turen, for LPU, var Eli Kristin SelvenTur til Dresden/Sachsen 9. til 13. oktober 2023.

 

9. t.o.m. 13. oktober var 30 LPU-ere på tur i Sachsen-området, med utgangspunkt i Dresden, som var basen under hele oppholdet, og der vi bodde godt og sentralt. Det ble 5 opplevelsesrike dager, da vi gjennom vår kunnskapsrike guide, Yngve Leonhardsen, lærte mye om denne delen av Tyskland.

Omvising i katedralen i FreibergInnføring i poselensproduksjon i Meissen,
             Europas eldste porselensfabrikk

Vi hadde fire byvandringer, og fikk med oss flott bilmuseum i Zwickau, imponerende porselensproduksjon i Meissen, nydelig orgelkonsert i domkirken i Freiberg, minneverdig Grieg-konsert i salen komponisten selv brukte på sine mange besøk i Leipzig, vi reiste på smalsporbane med damplokomotiv, vi prøvde Askepotts gullsko som fortsatt ligger i trappa til Moritzburg slott der deler av julefilmen «Tre nøtter til Askepott» ble innspilt, og vi gikk i Martin Luthers fotspor i Wittenberg.

          Og ikke minst: Vi hadde det hyggelig sammen på denne turen!

 

          Rapport fra turen kan leses under "Arkiv"


LPU har satt ut benker på Lørenskogstien (ved Langvannet) og ved Elveparken

Med god hjelp fra Lørenskog kommune har LPU satt ut en benk ved Langvannet på Lørenskogstien og en benk langs Elveparken.


 


LPU-tur til Flor & Fjære.

13. til 15. juni var 29 LPU-ere på kombinert busstur/båtcruise til blomsterparken Flor & Fjære på en øy utenfor Stavanger. Vi ble overveldet av dette imponerende anlegget som en familie har greid å opparbeide gjennom tre generasjoner. Vi vandret omkring i et hav av farger, blomster, palmer, eksotiske planter, bekker, fosser, og kunne knapt tro våre egne øyne! Hvordan er det mulig å skape noe slikt som dette på et sted som en gang var en forblåst husmannsplass ute i havet? I Stavanger fikk vi også omvisning i byen og i området omkring, f.eks. ved "Sverd i fjell", monumentet innerst i Hafrsfjorden til minne om slaget der i år 872 da Norge ble samlet til ett rike. Det strålende været bidro til å gjøre turen og båtreisen til en uforglemmelig opplevelse.

Hafrsfjord    Flor og Fjære
Se mer utfyllende og flere bilder under "Arkiv"


LPU arrangerte "kriminelt morsom vandring på Rodeløkka 25. april 2023.

Dette tilbudet om byvandring hadde LPU 25. april. Det viste seg å være veldig stor interesse for å bli med. De to guidene sa seg villig til å gå to runder samme dag, med gruppe på 25 personer hver gang. Likevel ble mange stående på venteliste.

 Guider/kjentmenn var Svein Tore Andersen, journalist bla a i NRKs nyhetsavdeling, og Jørn-Kristian Jørgensen, forfatter, journalist og pensjonert rådgiver i Oslo Politidistrikt - begge født og oppvokst i Oslo.Da dagen kom, viste værgudene seg fra sin verste side og bød på kraftig snø og regn! Så det var imponerende at de aller fleste møtte opp. Vandringa gikk gjennom Rodeløkka og Grünerløkka, og de to guidene fortalte om livet i disse gatene i gamle dager, da det var mye fattigdom og sosiale problemer her, men også mye samhold i nabolagene. I dag er det et ettertraktet område, ikke minst for unge mennesker, og det er blitt ganske dyrt å bo her. Jørgensen ga oss en del kriminalhistorie, som han har store kunnskaper om. Bare omkring Rhodes plass har det skjedd flere mord. Bygningshistorie fikk vi også vite mye om i løpet av vandringa. Og halvveis ble det en kaffestopp på Petrus Restaurant. Været bedret seg etter hvert, og vi fikk en fin opplevelse. Byvandringa kan karakteriseres som vellykket!

 


___
Referatene (med bilder) fra LPUs årsmøter, foredragsmøter og turer leser du i Arkivet .
---
LPU har kontonummer: 1503 46 37153
---
Spiller du hos Norsk Tipping? Husk å støtte LPU gjennom "Grasrotandelen": Send en SMS til 2020 med følgende melding: "GRASROTANDELEN 882951952". Eller bruk strekkoden ved å skrive ut denne siden HER!


VI MINNER OGSÅ OM
......

Tips: Dersom du ønsker STØRRE eller mindre skrift og bilder på skjermen din:
Hold "Ctrl"-tasten nede og trykk samtidig på "PLUSS"(+) eller "minus"(-) tasten én eller flere ganger.


Les her mer om LPUs spennende tilblivelse.


Er du plaget av søppelpost? For å unngå søppelpost har vi erstattet alle @ (krøllalfa) i epost-adresser på LPUs nettsider med (a).
Husk å erstatte (a) igjen med krøllalfa før du sender e-posten din til oss!

Slik unngår du uønsket e-post, les også HER!

----------------------------------------------------------------------------------------------

*) LPU kan ikke ta ansvar for innholdet i de eksterne lenkene!


Kursvirksomhet.htm Invitasjon%20til%20workshop.pdf